Vertel het voort!

Mag de politie langs voor flitsen?

Mag de politie vooraan flitsen?

Mag de politie vooraan flitsen? Het is een vraag die steeds terugkomt. Er wordt nogal eens gezegd dat de politie enkel achteraan zou mogen flitsen. En dat vooraan flitsen dus verboden zou zijn. Wie langs voor wordt geflitst, zou zijn boete dus niet moeten betalen. Maar klopt dat wel?

 


Bereken je boetemet de chatbot     Stel je vraaggratis aan een jurist    Schrijf je invoor de nieuwsbrief


 

Laat het voor eens en voor altijd duidelijk zijn: flitsen mag zowel langs voor als langs achter! Ben je langs voor geflitst, dan is de boete dus perfect geldig. Tenzij er natuurlijk andere fouten in het P.V. zitten.

 

Niet meer geldig?

Maar waarom denkt iedereen dan dat vooraan flitsen verboden is? Dat is een gevolg van een oud Koninklijk Besluit. Volgens dat K.B. mocht enkel de officiële nummerplaat geflitst worden. En omdat de officiële nummerplaat achteraan hangt, was vooraan flitsen dus verboden.

Maar het KB van 11 oktober 1997 is intussen al even niet meer geldig. De politie mag dus zowel de voorste als de achterste nummerplaat flitsen. Wie zijn boete wilt aanvechten, zal dus een andere reden moeten zoeken.

 


Bereken je boetemet de chatbot     Stel je vraaggratis aan een jurist    Schrijf je invoor de nieuwsbrief


 

Boete te laat ontvangen! Moet ik nog betalen?
Amper BOB-controles op Oudejaarsavond

Vertel het voort!

Comments are closed.

Categories

Our users are impatient. They're probably distracted too. Keep it simple and beautiful, fun and functional.

Sitting proudly atop M3565 is the two-storey penthouse. The master bedroom suite is phenomenally spacious and opens out to a breathtaking plunge pool.

© 2018 vApp, Design with  Team Dhrubok

Vertel het voort!