overtreding.be

Wie met een glas op achter het stuur kruipt, zal vanavond amper moeten blazen. 

 


      


 

Op 1 december ging de nieuwe BOB-campagne van start. Tot 29 januari wilde de politie maar liefst 300.000 bestuurders controleren op alcohol. Daarvoor werd zelfs een nieuwe tactiek aangekondigd. Kleine mobiele patrouilles zouden zich vooral concentreren op bestuurders die zich vreemd gedragen op de weg.

Er is echter nog een andere reden waarom de politie deze nieuwe tactiek gebruikt. Voor grote alcoholcontroles is er simpelweg onvoldoende personeel. Dat meldt VTM Nieuws na eigen onderzoek. DE Federale politie zette 50 extra manschappen in, maar die worden vooral ingezet voor het beveiligen van evenementen. En dus blijft er niet genoeg personeel over voor grote alcoholcontroles op één vaste plaats. In verschillende politiezones staan er zelfs geen mobiele alcoholcontroles gepland.

Politievakbond VSOA klaagt het personeelsgebrek bij de politie aan en zegt dat er dringend wat moet veranderen, wil de regering het aantal verkeersdoden echt doen dalen!

Alcoholcalculator

Heb je een glas gedronken? Check dan beter – vóór je vertrekt – of je nog wel mag rijden met de alcoholcalculator op www.glaasjeop.be

glaasjeop glaasje op alcoholcalculator

Rechten

Toch een alcoholcontrole tegengekomen? Benieuwd wat je rechten zijn? Je vindt ze op de chatbot van overtreding.be

 


      


 

Mag de politie langs voor flitsen?
Slecht nieuws voor wie zijn boete al eens te laat betaalt
Vertel het voort!