Mag de politie langs voor flitsen?

Mag de politie langs voor flitsen?

Mag de politie aan de voorkant flitsen? Het is een vraag die steeds terugkomt. Er wordt nogal eens gezegd dat de politie enkel achteraan zou mogen flitsen. En dat vooraan flitsen dus verboden zou zijn. Bovendien lijkt vooraan flitsen ook bijzonder gevaarlijk, omdat flits bestuurders kan verblinden. Wie langs voor wordt geflitst, zou zijn boete dus niet moeten betalen. Maar klopt dat wel?

 


      


 

Laat het voor eens en voor altijd duidelijk zijn: flitsen mag zowel langs voor als langs achter! Ben je langs voor geflitst, dan is de boete dus perfect geldig. Tenzij er natuurlijk andere fouten in het P.V. zitten.

 

Niet meer geldig?

Maar waarom denkt iedereen dan dat vooraan flitsen verboden is? Dat komt waarschijnlijk door een oud Koninklijk Besluit. Volgens dat K.B. mocht enkel de officiële nummerplaat geflitst worden. En omdat de officiële nummerplaat achteraan hangt, was vooraan flitsen dus verboden.

Maar het KB van 11 oktober 1997 is intussen al even niet meer geldig. De politie mag dus zowel de voorste als de achterste nummerplaat flitsen. Wie zijn boete wilt aanvechten, zal dus een andere reden moeten zoeken.

 


      


 

Bedrag verkeersboetes stijgt in 2017
Vlaming ergert zich blauw aan linksrijders

Vertel het voort!

Comments are closed.

© 2018 - overtreding.be - alle rechten voorbehouden